Feladta magát a túszejtő Montpellier-ben

Ékszerüzletben próbált rabolni egy férfi, de túl gyorsan kiérkeztek a rendőrök, ezért túszul ejtett két nőt. Végül feladta.
Hirdetés

Két nőt ejtett túszul egy férfi a franciaországi Montpellier egyik ékszerüzletében tegnap este, amikor a rendőrök Párizsban épp véget vetettek két másik túszdrámának: a Charlie Hebdo szerkesztőségében mészárló Kouachi fivérek és a csütörtökön rendőrnőt gyilkoló Amedy Coulibaly túszejtésének. Ezért tegnap este még nem lehetett biztosan tudni, összefügg-e a montpellier-i eset a párizsiakkal, de mára kiderült, nincs kapcsolat közöttük.

A 40 év körüli férfi ki akarta rabolni az ékszerboltot, de mivel megérkeztek a rendőrök, túszul ejtette a bolt alkalmazottját és a tulajdonos feleségét. A francia elit rendőrségi alakulat, a Raid tárgyalója több órás telefonos tárgyalás után rávette, hogy engedje el a nőket. A két nő sértetlenül távozott, a rabló pedig feladta magát.
 
Christoffe Barret ügyész a sajtónak megerősítette, hogy a túszejtőt letartóztatták, nincs köze a párizsi túszdrámákhoz, de személyazonosságáról a hatóságok több információt nem hoztak nyilvánosságra.
 

Hirdetés