Kirúgnának állásából egy háromszéki polgármestert

Mert elégedetlenek vele. A polgármester szerint viszont az RMDSZ akarja elmozdítani, mivel a néppárt tagja.
Hirdetés

Elégedetlen Nagyborosnyó községközpont és az ide tartozó falvak lakossága. A települések nemhogy haladnának, fejlődnének, inkább egyre jobban lemaradnak a környező köz¬ségektől, falvaktól. Az elégedetlenséget immár nyíltan és egyre többen vállalják.

A polgárok már több alkalommal tartottak kisebb-nagyobb összejövetelt a helyzet megvitatására, az eset¬leges kiút keresésére, legutóbb kedd este Lécfalván közel ötvenen gyűltek össze. A köz¬ség minden települése képviseltette magát, magánszemélyek, az RMDSZ, a Nemzeti Li¬berális Párt, az EMNP tagjai, önkormányzati képviselői mellett az RMDSZ megyei és or¬baiszéki vezetősége is jelen volt a megbeszélésen. Mit lehet tenni a semmittevés ellen? – erre a kérdésre keresték a választ. Megoldásként a jelenlegi néppárti polgármester menesz¬té¬se, új községvezető megválasztása került

szóba. De mint kiderült, ezt nem könnyű elérni.
Első lépésként a szavazatra jogosult lakosság egynegyedének kérnie kell a referendumot – magyarázta Lőrincz Kálmán alpolgármester. Utána következhet a népszavazás, amelyen a jogosultak fele plusz egy szavazzon. Ha most kezdenék el a folyamatot, legjobb esetben nyárra tűzhetnék ki a referendumot. Viszont akkor a község lakosságának nagy része külföldön tartózkodik, várhatóan nem gyűl össze a megfelelő számú szavazat, így reménytelen ez az eljárás – ismertette a keddi gyűlésen levont következtetést Lőrincz Kálmán.

Szőcs Levente néppárti polgármester másképp látja a helyzetet. Szerinte nem a polgárok, hanem az alpolgármester, a felesége, az RMDSZ megyei csúcsvezetése elégedetlen. Nem állt vissza az RMDSZ-be, ezért akarják leváltani.
 

Hirdetés