Az ifjúságnak is leesett a többnyelvű tantusz

A kolozsvári lézershow után hat nappal háborodtak fel az ifjúsági szervezetek amiatt, hogy a városháza csak románul köszöntötte az új évet és az ifjúsági fővárost.
Hirdetés

Közös közleményben kéri számon a kolozsvári polgármesteri hivatalon hat magyar ifjúsági szervezet, hogy az ötnyelvűségről szóló ígérete ellenére a szilveszteri lézershow-n és zászlócskákon csak román felirat szerepelt. 

Az Európai Ifjúsági Főváros nyitórendezvényének egynyelvűségét az IKE, KIFOR, KMDSZ, KMDT, MIT és ODFIE azért is fogadta értetlenül, mert Emil Boc polgármester korábban bejelentette, hogy a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Főváros öt hivatalos nyelven (román, magyar, angol, német, francia) kommunikál, hisz ezt vállalta fel a címet elnyert pályázatban.
 
 
Ráadásul az ifjúsági szervezetek a Share Kolozsvár Föderációban egységes, többnyelvű kommunikációs stratégiát alakítottak ki – áll az Ifjúsági Keresztyén Egyesület, a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség, a Kolozs megyei Magyar Diáktanács, a Magyar Ifjúsági Tanács és az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet közös közleményében. 
 
Az említett szervezetek találkozót kértek a polgármestertől annak egyeztetésére, hogyan lehet biztosítani a felvállalt többnyelvűséget az Európai Ifjúsági Főváros keretében.
 
 

Hirdetés