Magyarok tájékoztatnak angolul a román neonácik magyarellenes hőbörgéseiről

A Mikó Imre Jogvédő Szolgálat felvállalta a külföld tájékoztatását a magyarokat ért sérelmekről.
Hirdetés

A Mikó-perben tapasztalt visszásságokra és „neonáci csapatok” december elsejei, sepsiszentgyörgyi randalírozására hívja fel a nemzetközi közvélemény figyelmét angol nyelvű levelében a Mikó Imre Jogvédő Szolgálat háromszéki szervezete.

Közleményükben rámutatnak, hogy heti rendszerességgel angol nyelvű hírlevélben tudósítják a romániai és magyarországi nagykövetségeket és emberjogi szervezeteket, valamint külföldi politikai pártok képviselőit azokról a visszaélésekről és jogtiprásokról, melyeket a székelyföldi, erdélyi magyarsággal szemben követnek el.

A Mikó-per kapcsán felhívják a figyelmet, hogy 25 évvel a kommunizmus bukása után újból államosítottak egy egyházi tulajdonú ingatlant és jelezték, hogy az Erdélyi Református Egyházpüspöke, Kató Béla majdnem egymillió református ember arcul csapásaként értelmezi a döntést. Arra is rámutatnak, hogy a Mikó-perben első fokon hozott ítélet diszkriminált a magyar és a román vádlottak között, a magyarokat letöltendő és a román vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték ugyanazért a vétségért.

 

Hirdetés