Szombaton kezdődik a síszezon

Legalábbis a Madarasi Hargitán. És ha marad a jelenlegi télies idő. Új pálya, új sífelvonó, régi kedvezmény.
Hirdetés

Szombaton, december 13-án kezdődik a síszezon a legnagyobb székelyföldi síközpontban, a Madarasi Hargitán. Aki egész napos síbérletet vált szombatra, az ingyen síelhet másnap, december 14-én, akárcsak tavaly – tudatja az üzemeltető, a Madarasi Hargita Síközpont közleménye.

Nyáron leaszfaltozták az Ivó felől felvezető erdei utat, felvezették Csíkmadarasról a vezetékes villanyáramot, és a síközpont üzemeltetője azt reméli, hamarosan hálózati árammal működtetik a felvonókat és a panziókat.
 
Felállítottak egy új, tányéros felvonót, és kialakítottak egy 500 méteres pályát a kezdő síelők számára.
 
Az 1500-1700 méteres tengerszint feletti magasságon fekvő sípályákhoz felvezető mindkét utat takarítják, a Szentegyháza felőlit a síközpont üzemeltetői, míg az ivói út a zetalaki önkormányzat hatáskörébe tartozik. Mindkét út jól járható, de hólánc használata ajánlott.
 
Jelenleg a Madarasi Hargita sípályáin mintegy 30 cm a hóréteg vastagsága. A síközpont üzemeltetői remélik, a síszezon ezúttal is kitart egészen áprilisig. 
 
A hegyen mintegy 5 kilométernyi, rendszeresen hóágyúzott és taposott, kék, piros és fekete minősítésű sípálya található. Külön pályák állnak a kezdők, középhaladók és haladók rendelkezésére, és a hódeszkások kedvelt hóparkját kiszélesítették, megépítik majd a népszerű ugratókat, funboxokat és csúszókorlátokat. 
 
A szezonnyitáshoz csatlakozott panziók kedvezményeit a síközpont honlapján és hivatalos Facebook-oldalán lehet megtekinteni.
 
A kép a Madarasi Hargita Síközpont felvétele.

Hirdetés