Nem indul eljárás a kampányban tett RMDSZ-feljelentés ügyében

A kampányszórólapok kapcsán tett feljelentésben felsoroltak nem utalnak bűncselekményre.
Hirdetés

Alaptalannak bizonyult az a feljelentés, amelyet az RMDSZ tett a Hargita megyei rendőrségen, miután az elnökválasztás második fordulója előtt olyan szórólapok jelentek meg a Székelyföldön, amelyeken Markó Béla és Kelemen Hunor neve és arcképe mellett „Az RMDSZ nem szavaz Johanniszra” felirat volt olvasható.

Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőrség szóvivője a Főtérnek azt nyilatkozta: a rendőrség az ügyésszel való konzultáció nyomán megállapította, hogy a feljelentő által felsoroltak egyetlen bűncselekmény fogalmát sem merítik ki.

Kelemen Hunor RMDSZ-elnök néhány nappal az elnökválasztás második fordulója előtt tett feljelentést ismeretlen tette ellen, miután Hargita megyében megjelentek a szórólapok. Sajtóinformációk szerint a szórólapokat a PSD rendelte és 200 ezer példányban osztották volna a magyar lakosságnak Hargita, Kovászna és Maros megyében. A kampányanyagok szórását leállították, mivel a PSD egy lejárt szerződés alapján rendelte meg a szórólapokat.

Az RMDSZ által tett feljelentés, amely szerint a szórólapok tartalma több személyiségi jogot is sért, a Polgári törvénykönyvre és az alkotmány előírásaira hivatkozik.

Hirdetés

A rendőrség egyébként csak bűnvádi feljelentések esetében járhat el, polgárjogi kérdésekben nem illetékes.

(fotó: stiripesurse.ro)

Hirdetés