Új magyar színház nyílik Marosvásárhelyen

Spectrum néven. És Móricz-darabbal indítanak.
Hirdetés

Színházavató lesz ma 19 órakor Marosvásárhelyen a Rózsák tere 13. szám alatt: megnyitja kapuit a legújabb magyar színház, amely Móricz Zsigmond Boszorkány című drámájával indít. A magántársulat tavaly novemberben alakult meg, és eddig különböző helyszíneken lépett fel. Most viszont felújították saját székhelyüket Marosvásárhely belvárosában.

A színház mögött egy gyógyszergyár áll, amely kibérelte tíz évre a marosvásárhelyi mészárosok céhe által visszakapott főtéri épület földszinti részét. Ott egykor az Ifjúsági mozi működött. Egy moduláris, vagyis többféle módon berendezhető, mintegy száz férőhelyes előadótermet alakítottak ki. A játszóhely felújításával a társulat saját előcsarnokkal, előadóteremmel, technikával és öltözőkkel rendelkezik.

„Az esemény nagyon nagy jelentőségű, hiszen Marosvásárhelyen több színház és művelődési intézmény működik, és íme most, 2014-ben a város főterén egy újabb magyar színházat avatunk” – mondta Szélyes Ferenc színművész a sajtótájékoztatón, ahol Török Viola rendező, a Spectrum Színház megálmodója számolt be arról a folyamatról, amely végigkísérte a színházlétesítés történetét. „Nagy izgalomban vagyunk, hiszen végre saját épületben lehetünk” – mondta a rendező, akit már néhány éve foglalkoztat a színházalapítás gondolata. Mikházán, a Csűrszínházban színpadra vitt produkciók kapcsán fogant meg a gondolat, hogy jó volna valamit létrehozni, ahol egész évben játszhatóak legyenek a darabok, ne csak nyáron. 

A Spectrum gyógyszergyár 2000 óta, megalakulásától kezdve támogatója a művelődési rendezvényeknek, így hát kézenfekvő volt a színház létesítésének a felkarolása is – mondta Török Viola, hozzátéve, hogy nem véletlen, hogy Móricz Boszorkányával indítanak, hiszen egy új színház életre hívása maga is „boszorkányság”.
 

A fotón jelenet látható a Boszorkány című előadásból. Forrás: spectrumszinhaz.ro 

Hirdetés