Újabb képviselőt tartóztattak le

Az erdő-visszaszolgáltatási ügyben csökkentik az ügyészek a szabadlábon lévő honatyák számát. Ioan Adam közvetített a bírók és az erdőtulajdonos között.
Hirdetés

Jóváhagyta a bíróság Ioan Adam PSD-s képviselő letartóztatását a bákói erdők illegális visszaszolgáltatásának ügyében, amelyben letartóztatták korábban Viorel Hrebenciuc szintén PSD-s képviselőt és a fiát. Ioan Adam viszont még fellebbezhet az őrizetbevétel ellen.

Adam elleni bűnvádi vizsgálatot ezen a héten engedélyezte a képviselőház a honatya mentelmi jogának felfüggesztésével. A vád ellene felbújtás súlyos következményekkel járól szolgálati visszaélésre, bűnözői csoport szervezése és három rendbeli befolyás-vásárlás. Az ügyészek szerint 2012 áprilisában Paltin Sturdza Ioan Adam közvetítésével kért neki kedvező határozatot a kovásznai bíróság két bírójától.
 
A két Hrebenciuc mellett letartóztatták Paltin Sturdzát is, aki a több mint 43 ezer hektárnyi erdő visszaszolgáltatásának haszonélvezője. A bíróság végül neki ítélte 43 227 hektár erdőt, amivel az ügyészek szerint 303 88 615 euróval károsították meg az állami Romsilva erdőgazdálkodót.

Hirdetés