Váradon már megünnepelték Ponta várható győzelmét a PSD-sek

Ponta mellett és ellen is demonstrációt tartottak péntek este Nagyváradon. Vajon kik voltak többen?
Hirdetés

A baloldaliak összejövetelén, a Magnólia-téren, a No Problem diszkó előtt a sajtóbeszámolók szerint mintegy hétszázan gyűltek össze, és a hangulat szó szerint ünnepélyes volt. A hangszórókból a PSD Egyformán gondolkodunk, egyformán érzünk (Gândim la fel, simţim la fel) című kampányhimnusza és más lelkesítő dalok szóltak, majd a párt helyi és megyei vezérei szónokoltak. A szervezők fénytechnikával és füstgéppel is készültek, így látványban is bővelkedett az erődemonstráció. A tömegben Pontát éltető és Klaus Johannist cikiző transzparensek voltak láthatóak. Körülbelül egy óra elteltével indult el a tömeg a Rogériusz negyedből a városközpont felé. Útközben egy kisebb incidens is megzavarta az ünnepi hangulatot: egy fiatal a Dacia (Téglavető) és Decebal (Vitéz) utcák kereszteződésénél provokálni kezdte a tömeget, végül a rendőrök nyugtatták le. A zenére és Victor Ponta kihangosított kampányüzenetére vonuló tömeg 19:30 körül ért a központba, ekkor sikerült lencsevégre kapni őket.

PSD mellett tüntetők

Ekkor már véget ért a Szent László téren (ma nevén Unirii tér) a Ponta-ellenes tüntetés, melyen mintegy négyszázan vettek részt. A fiatalok által szervezett és lebonyolított felvonulás 18 órakor kezdődött.

Ponta ellen tüntettek Nagyváradon

Le a kommunizmussal! Le Pontával! Ponta, ne feledd, az ország nem a tied! PSD=PCR! – skandálta a tömeg, mely kiállt a szavazáson való részvételben akadályozott külföldön élő román állampolgárok mellett is.

Ponta ellen tüntettek

Hirdetés

Egy fiatal egy seprűvel érkezett a tüntetésre, mondván: ki kell seperni az országból az összes „szemetet”. Egy hölgy pedig érdekes módot választott arra, hogy párja tudtára adja érzéseit (lásd fentebbi kép). 

Ponta ellen tüntettek Nagyváradon

Az emberek akkor kezdtek bátrabban skandálni, amikor elindultak a Nagyvásár tér (December 1 park) felé és sokan csatlakoztak a menethez. A járókelők megtapsolták őket, a gépjárművezetők dudálással fejezték ki szolidaritásukat. A tüntetés végül a prefektúra előtt ért véget, incidensek nélkül. 

Fotó: Mészáros Tímea

Hirdetés