Idén ősszel is trendi a bajusz

A nemzetközi Movember-mozgalom keretében a csíkszeredai Fun Fm rádió kampánya ismét felhívja a figyelmet a férfibetegségek veszélyeire.
Hirdetés

A nemzetközi szinten 2004-től minden évben meghirdetett kampánynak az a célja, hogy a férfiakban tudatosítsa a prosztata és a here megbetegedéseit megelőző szűrőprogramok fontosságát.

Erdélyben elsőként a csíkszeredai Fun Fm rádió csatlakozott 2013-ban a nemzetközi kampányhoz, idén pedig ismét meghirdették az akciót. Ennek az a lényege, hogy a résztvevők november elsejétől

egy hónapig bajuszt növesztenek.

Günther Ottó, a rádió programigazgatója szerint a tavalyi kampány statisztikai adatai elgondolkodtatóak, a vizsgáltok során ugyanis harminc húgyúti megbetegedést diagnosztizáltak. Tizenhét esetben kiderült, hogy esély van a prosztatarák kialakulására, négy esetben pedig még kezelhető rákos elváltozást fedeztek fel az orvosok.

Günther példamutató módon megborotválkozott a hónap elején és bajuszt növeszt novemberben.

A bajuszosok sora egyre gyarapszik,

Hirdetés

a Sapientia egyetem több csíkszeredai alkalmazottja, de sportolók, elöljárók is csatlakoztak a kampányhoz.

A Movember-mozgalom egészségügyi partnere idén is a csíkszeredai Uropraxis – Urológiai és Vesekőtörő Központ, ahol legalább száz ingyenes vizsgálatot ajánlottak fel mindazoknak, akik november 1-jén lecsupaszítva arcukat, részt vesznek a kampányban és november 30-ig bajuszt növesztenek.

Hirdetés