Fellebbez a Magyar Labdarúgó Szövetség az UEFA döntése ellen

Úgy vélik ugyanis, hogy sérült az egyenlő elbírálás elve, mivel az elkövetett cselekményeket figyelembe véve aránytalannak látszik a magyar, illetve a román szövetségre kiszabott első fokú büntetés.
Hirdetés

Fellebbez az Európai Labdarúgó Szövetségnél (UEFA) a román–magyar Eb-selejtező ügyében hozott fegyelmi döntése ellen a magyar szövetség (MLSZ).  Az MLSZ honlapján kedden jelezte, hogy azért fordul jogorvoslatért az UEFA illetékes bizottságához, mert a magyar szövetség megítélése szerint

az eljárás során sérült az egyenlő elbírálás elve,

mivel az elkövetett cselekményeket figyelembe véve aránytalannak látszik a magyar, illetve a mérkőzést szervező román szövetségre múlt pénteken kiszabott első fokú büntetés. A fellebbezést az MLSZ az ítélet hivatalos indokolásának kézhezvétele után, a rendelkezésre álló határidőn belül benyújtja az UEFA-hoz.

Ezzel egyidejűleg az MLSZ elnöksége megállapította, hogy

az UEFA fegyelmi határozata komoly kockázatot jelent egy esetleges újabb szurkolói rendzavarás esetén.

Erre is tekintettel döntött arról, hogy mind a hazai, mind az idegenbeli válogatott mérkőzéseken szigorítja a jegyeladás szabályait, valamint a beléptetés és a nézőtéri magatartás ellenőrzését.

Mint ismeretes, az UEFA fegyelmi bizottsága mindkét felet szektorbezárással és pénzbírsággal sújtotta az október 11-i botrányos román-magyar Eb-selejtezőn történtek miatt – A Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ) emellett 30 ezer euróra, míg a Román Labdarúgó Szövetséget (FRF) 32 ezer euróra is megbüntette. Az MLSZ-nek ezen felül harminc napon belül meg kell térítenie azokat a károkat, amelyeket a magyar szurkolók okoztak a bukaresti Nemzeti Stadionban.

Hirdetés

Az 1-1-es döntetlennel zárult összecsapással kapcsolatban a románokat nézőtéri rendbontás, tűzijáték és petárda használata, illetve dobálása, valamint lézerfény alkalmazása, és rasszizmus miatt vonták felelősségre, és a testület a játékosok helytelen viselkedésével is foglalkozik, mivel öt sárga lapot gyűjtöttek be a hazai futballisták.

A magyar felet a vendégdrukkerek nézőtéri rendbontása, tűzijáték-használat és a magyar futballisták túl sok sárga lapja mellett a szurkolók rasszista megnyilvánulásaiért büntették. A románok „Ki a magyarokkal az országból!” skandálása eközben nem elítélendő az UEFA szerint.

 

Hirdetés