Biró Zsolt: bölcsen döntöttek a magyarok, hogy távol maradtak az urnáktól

Megint az MPP-nek volt igaza – mondta az MPP elnöke, Biró Zsolt. Aztán kiosztotta az EMNP-t és az SZNT-t, amiért az autonómiát is belekeverték az elnökválasztásba.
Hirdetés

Biró leginkább az SZNT elnökére, Izsák Balázsra rágott be, akinek szerinte elfogadható magyarázatot kell adnia, hogy miért vágott bele ebbe az elfogadhatatlan „politikai kalandorságba”. Az MPP elnöke kifejtette: „a számok tükrében bebizonyosodott, hogy megint nekünk volt igazunk”. Azért gondolja így, mert a két magyar jelölt nem mobilizálta a magyar szavazókat, az eredmények összesen ugyanazok, mint öt éve az RMDSZ és Kelemen Hunor eredményei.

Biró emlékeztetett: ők már két hónapja megmondták, hogy nincs tétje az államfő-választásnak, s szerinte az EMNP ezt csak most látta be.  „A Néppárt kudarcot vallott, mert nemhogy nem tudta növelni, hanem valamelyest csökkent az eredménye a 2012-es helyhatósági választásokhoz képest.” – mondta. Ez a hiteltelen politikának és a 3-4 hónappal ezelőtti autonómiakaraván során elhangzott szlogenek „puffogtatásával” köszönhetik Szilágyi Zsolték.

Az RMDSZ szereplésével kapcsolatosan Biró kijelentette: azért maradt el az öt százaléktól, mert a választók bölcsen viszonyultak a választáshoz, és távol maradtak. 

Végül elmondta: jobboldali pártként az MPP jobboldali jelöltet fog támogatni a második fordulóban.

Hirdetés