Már Tasnádon is palagázt keresnek?

A hivatalos álláspont szerint csak kőolajat. De van, aki aggódik, és a termálvizet félti.
Hirdetés

A palagáz-kitermelőktől féltik Tasnádot: lakossági bejelentés szerint egy , a település környékén kutató magyarországi cég azonos azzal a vállalattal, melyet Bihar megye több településéről is elűztek a tiltakozó helybéliek. Ott ugyanis palagázt kerestek, melynek kitermelése köztudottan súlyos környezeti károkat okoz.

Elsősorban a Félix-fürdőt tápláló termálvíz-tartalékokat féltették a befektetőtől, de sokan tiltakoztak amiatt is, mert tartottak tőle, hogy a hidraulikus repesztés módszerét alkalmazó kitermelők megmérgezik az ivóvizet és a talajt is. A lengyel beruházó több országban is termelt korábban ki palagázt az ártalmas módszerrel.

Kőolajtartalékok utáni kutatómunkára adtunk a cégnek jóváhagyást, palagázkeresésről szó sem volt. Ultrahang segítségével igyekszenek kideríteni, mit rejt az altalaj” — fejtette ki Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség vezetője.
A megyei környezetvédelmi őrszolgálatnál közölték, hogy hozzájuk sem érkezett bejelentés az esettel kapcsolatban, azonban elkérték az itt is a termálvíz miatt aggódó panaszos által összeállított észrevételeket annak érdekében, hogy tájékozódjanak.
 

Hirdetés