Feljelentették a magyargyalázó román szurkolókat

Az UEFA rejtélyes okból csak a magyar drukkereket gyanúsítja rasszizmussal. Holott a románokhoz képest ezúttal kis túlzással barátságos kiscserkészek voltak.
Hirdetés

A marosvásárhelyi Civil Elkötelezettség Mozgalom hivatalos panaszt tett az UEFA-nál a román szurkolók október 11-ei Románia–Magyarország Eb-selejtezőn tanúsított rasszista magatartása miatt.

A magyar válogatott nem hivatalos Facebook-oldalának bejegyzése szerint a hivatalos panaszt már elküldték faxon, e-mail-ben a megfelelő helyekre, így a FARE-hálózathoz is. Az UEFA és a FARE is jelezte, hogy a panaszt megkapták és továbbították az illetékeseknek.

A szervezet rasszista magatartás, fotóval dokumentált zászlóégetés, a magyar himnusz kifütyülése, sértő rigmusok (Többek között a „Kifelé a magyarokkal az országból” rigmus) és transzparensek miatt tett feljelentést, erről képi és videobizonyítékokat is csatolt.

Az UEFA honlapján megjelentek szerint a románokat lelátói rendbontás, tiltott pirotechnikai eszközök és más tárgyak használata illetve bedobása, lézerezés, valamint a játékosok helytelen viselkedése (öt vagy több sárga lap) miatt vizsgálják, míg a a magyarok ellen rasszista bekiabálások, lelátói rendbontás, tűzijáték használata és szintén a csapat által begyűjtött sok lap miatt indult eljárás. Érdekes, hogy a románok fegyelmi listáján nem szerepel a rasszista viselkedés.

Korábbi hírek szerint az európai szövetség csütörtökön hozza meg szankcióit a meccsel kapcsolatosan.
 

Hirdetés