Korodi visszautasítja a korrupciós vádakat

Korodi Attila környezetvédelmi miniszter neve is felmerült az erdő-visszaszolgáltatások miatt kirobbant korrupciós botrány során. Az RMDSZ szakpolitikusa tagad.
Hirdetés

A Mediafaxnak és az Agerpresnek is elmondta: nem igaz, hogy bárki is felvette vele a kapcsolatot azért, hogy gyakoroljon nyomást a Romsilva igazgatójára erdőtulajdon visszaszolgáltatásával kapcsolatosan. A brassói DNA által lefolytatott nyomozás során azonban három gyanúsított is az ellenkezőjét állította. Korodi nyomatékosította: nem ismeri Iacob Sorin Ioant, sem Matasel Ioant, Kádas Józseffel pedig futólag találkozott egyszer útban Csíkszereda felé. A férfi egy kémiai eljárás miatt kereste fel, és a két perces beszélgetés során nem merült fel semmilyen törvénytelenség. 

A környezetvédelmi miniszter emlékeztetett: a környezetvédelmi minisztérium hatásköre csak kis mértékben terjed ki az erdőkre.
 
Mint ismeretes, az ügynek jelenleg hat gyanúsította van, közülük három személy jelentésébe került bele Korodi neve. Az ügyben olyan nagy nevek érintettek még, mint Ilie Sârbu PSD-szenátor, Viorel Hrebenciuc és Ioan Adam parlamenti képviselők, akik ellen bűnvádi eljárást indított a korrupcióellenes ügyészség (DNA), továbbá Adam Crăciunescu, a Romsilva igazgatója, akit bírósági felügyelet alá helyeztek. Házkutatást tartottak a román királyi család két tagjánál, Pál hercegnél és Lia hercegnőnél, valamint több ügyészt és bírát is kihallgattak. 

Hirdetés