Kelemen: nem lesz nyilvános pofozkodás

Megvédi a bírálatoktól autonómiatervezetét az RMDSZ. Kelemen Hunor nem hajlandó vitázni Szilágyi Zsolttal.
Hirdetés

Az RMDSZ nemsokára válaszol a székelyföldi autonómiatervezetét ért kritikára – jelentette ki egy hétfői aradi sajtótájékoztatón Kelemen Hunor.

Az RMDSZ elnöke, államfőjelöltje arra a felvetésre reagált, hogy a közvitára bocsátott autonómiatervezetet az erdélyi magyar közéletben sokan kritizálták, ám az RMDSZ részéről még senki nem védte meg.

Kelemen szerint az észrevételek első nagy csomagjára már elkészült a válasz, amely a napokban meg fog jelenni a magyar sajtóban. „Ha valaki azt hitte, hogy nyilvános pofozkodás következik, azt ki kell ábrándítanom” – jelentette ki.

Azt is megemlítette, hibának tartaná, ha Szilágyi Zsolttal, az Erdélyi Magyar Néppárt elnökjelöltjével kellene vitáznia a választási kampányban. „Az lenne a legnagyobb hiba, ha a magyar jelöltek egymással vitatkoznának. Nekem a román társadalommal van vitám. Nem szeretném a magyar–magyar vitára használni a választási kampányt” – válaszolta az MTI kérdésére az RMDSZ államfőjelöltje.

Szilágyi Zsolt korábban nyilvános vitára hívta Kelemen Hunort, és az elutasítás után jelezte: továbbra is fenntartja javaslatát.

Hirdetés