Ismét lehet majd horgászni a Gyilkos-tón

Ha már nem lesz hegyi folyó. Mert most az a besorolása. De elszaporodtak benne a jövevények.
Hirdetés

Több mint tíz éve tilos horgászni a Gyilkos-tón, mert védett területté minősítették. Közben viszont elszaporodtak a jövevény halfajok, ezért a Nagyhagymás Nemzeti Park igazgatósága engedélyt kért a „kihalászásukra” – számol be a maszol.ro. Egy év próbaidőre.

Ha minden jól megy, november elsejétől ki lehet fogni a csukákat, keszegféléket, sügért, kárászt, viszont az őshonos fajok horogra akadt példányait vissza kell dobni a tóba. Még ha az illető pisztráng vagy fürge cselle nem is teljesíti három kívánságunk.
 
A nemzeti park engedélykérését a Hargita megyei tudományos tanács már jóváhagyta, most már csak attól a lépéstől függ minden, hogy a halállományért felelős országos ügynökség (ANPA) kivonja a tavat a hegyi patakok kategóriájából.
 
Ha ez megtörténik, 19-20 lejes engedéllyel bárki horgászhat a Gyilkos-tón, ahol a park munkatársai és a hegyi csendőrség fog folyamatosan járőrözni. Akit szemetelésen, engedély nélküli horgászáson vagy más kihágás közben kapnak el, azt minimum 3000 lejre bírságolják meg.

Hirdetés