Ponta és Obama titkos légyottja

Victor és Obama találkozója annyira titkosra sikeredett, hogy ők se tudtak róla. És mégis megvolt! Hogy rajongjon a nép hőn szeretett vezérünkért.
Hirdetés

Az történt, hogy Victor Ponta (tudják, Románia miniszterelnöke és fő-fő elnökjelöltje) a múlt héten részt vett az ENSZ közgyűlésén. Bokros teendői közepette arra is jutott ideje, hogy kitegyen egy fotót a Facebook oldalára, szeptember 24-én. A fotón ő maga látható, kedves felesége, Daciana Sârbu, továbbá Barack és Michelle Obama társaságában.

A miniszterelnök a következő kísérőszöveget írta a kép mellé: „Az amerikai elnök által adott fogadáson! A két csodálatos hölgy elhomályosította Barack Obamát és engem is. Nevető smiley”

A pártatlan és független és objektív és etikus román sajtó többek közt ilyen címekkel közölt híreket a kétségtelenül jelentős eseményről.

Az amerikai elnökkel való találkozás után Victor Ponta beszédet mond az ENSZ közgyűlésén

Victor Ponta Barack Obamával fényképezkedett, és két csodálatos hölgy elhomályosította őket

Victor Ponta Barack Obama társaságában, egy hivatalos fogadáson, New Yorkban

Ez a fotó történelmet csinál! Victor Ponta és felesége Barack és Michelle Obamával fotózkodott

Hirdetés

Ezek mind szép és jó dolgok. Kár, hogy nem egészen igazak. Az például igaz, hogy a mioritikus miniszterelnök járt az ENSZ közgyűlésen. Az is igaz, hogy kitette a fotót a Facebookra. Sőt, az is igaz, hogy a premier-házaspár részt vett egy fogadáson.

Az viszont nem igaz, hogy bármiféle Ponta-Obama találkozó lett volna. Az ominózus fogadáson az amerikai elnök és neje fogadta az érkezőket, mint az est házigazdái. És ennyi. 120 kormányfő volt jelen, és mindegyikkel készült egy-egy protokollfotó.

És itt jön be a képbe a hazai médiapropaganda bája. Hogyan kell azt a látszatot kelteni, hogy itt valami rettenetes horderejű légyottról van szó. Eddig rendben is van, a propagandának többek közt ez a dolga, főleg kampányban.

Viszont, kedves agitproposok! Lehetne ezt elegánsabban, finomabban, lekövethetetlenebbül is csinálni. Nem ilyen bunkó-baromarcún.

Jobb helyen egy ilyenért az egész agitprop osztályt kényszermunkára küldenék valami csatornához. De hát ki mondta, hogy kies hazánk jobb hely? Nevető smiley

Hirdetés