Tesztelnék a kolozsvári bliccelős appet a fejlesztők

Önkéntes legyen a talpán, aki bevállalja. A helyi közlekedési vállalat vezetősége ugyanis bekeményített az applikáció hallatán.
Hirdetés

Már a tesztelőket keresik a kolozsvári tömegközlekedési eszközökön a jegyellenőröket kiszűrő okostelefon-alkalmazást fejlesztő fiatal programozók. A BocterApp névre keresztelt alkalmazás fejlesztői közösségi oldalukon jelentették be, hogy tíz vállalkozó szellemű önkéntest keresnek a termék tesztelésére. Amint arról korábban írtunk, az okostelefonos alkalmazás kifejlesztése egyébként azt követően jutott a fiatal programozók eszébe, hogy a Facebook közösségi oldalon létrejött egy zárt csoport kizárólag azzal a céllal, hogy figyelmeztessék egymást a jegyellenőrök jelenlétére a tömegközlekedési eszközökön. A csoport tagjainak száma rövid idő alatt meghaladta az ötezret.
Liviu Neag, a CTP igazgatója akkor egyszerűen csak rosszallását fejezte ki a fiatalok magatartása miatt, azonban – mint beszámoltunk – arra a hírre, hogy mobilalkalmazást fejlesztenek ki erre a célra, közölte: ellenlépéseket foganatosítanak. A vállalatvezető nem részletezte, hogy pontosan milyen jogi lépéseket tesznek, de közölte, október elsejétől fokozottan ellenőrzik a tömegközlekedési eszközöket, az akciókba pedig a rendőrséget is bevonják. A BocterApp fejlesztői ugyanis az egyetemi évkezdésre hirdették meg az alkalmazás élesítését.
Mint ismeretes, a kiszabható bírság mértéke akár 150 lej is lehet, a helyszínen rögtön fizető utasok ugyanakkor „megúszhatják” egy 35 lejes büntetőjegy megvásárlásával. Ha valakinél nincs pénz, akkor jegyzőkönyvet állítanak ki, majd 24 órán belül a kolozsvári közlekedési vállalat, ex Ratuc, ma CTP székhelyén kell kifizetnie a bírságot.
 

Hirdetés