Erdély támogatja Skócia függetlenségét

Az erdélyi autonomista csoport villámcsődülete három villámképben.
Hirdetés

A székelyföldi flashmobok után és a skót függetlenségi népszavazás előtt egy nappal villámcsődült az Autonomy for Transylvania. Ma délután hattól a kolozsvári Főtéren. Erdély-zászló nem lengett, csak a skót zászló képét és a Yes-t mutogattuk Matyinak.

Eljött három és fél szimpatizáns, két fotós és két dubányi csendőr. A tér mellett a biztonság kedvéért egy rendőrautó és egy mentőautó is parkolt, ha valaki az önrendelkezés gondolata miatt sürgős ellátásra szorult volna.
 
A Facebook-eseményen több mint hetvenen jelezték, hogy jönnek. Azért is mentem oda, hogy megismerkedjek személyesen Bethlen Gáborral, mert ő is jelezte, hogy tiszteletét teszi, aztán mégse bukkant fel. Vagy nem vettem észre a tömegben.
 
Független Skóciát!
 
Soós Sándor az EMNP-től, két duba a csendőrségtől és Fancsali Ernő, az Autonomy for Transylvania egyik alapítója.
 
Bő negyedórát üldögéltünk a római kori romokat fedő üveg mellett, közben odajött egy középkorú férfi érdeklődni. Gyorsan elmondta, hogy szerinte marhaság a skótok különválása, nem támogat semmilyen autonómiát és szeparatizmust és szélsőséget, majd történelmi fordulatot vett a beszélgetés. 
 
Miután hangot adott annak az álláspontjának, hogy a magyarok beolvasztották a szászokat, az Erdély autonómiájáért lobbizók vitakedve érezhetően alábbhagyott, és a bácsi is távozott.
 
Fancsali Ernő megköszöni a csendőröknek
 
Fancsali Ernő ezután megköszönte szépen a csendőröknek az asszisztenciát, hogy kéretlenül is biztosították a rendezvényt, akik mondták, hogy szívesen, és odébálltak. Mi is.
 
Skócia holnap szavaz arról, hogy legyen-e külön állam. Itt van minden, amit a vitáról tudni illik. Itt pedig egyetlen kattintással választ kapunk a leglényegesebb kérdésre: független-e már Skócia?

 

Hirdetés