Leálltak a Bukarest-Erdély légi járatok

Spontán pilótasztrájk miatt a földön ragadtak a Tarom több járatainak utasai.
Hirdetés

Légi összeköttetés nélkül marad hétfőn reggel Erdély és Bukarest: a román nemzeti légitársaság, a Tarom belföldi járatainak pilótái spontán munkabeszüntetésbe kezdtek, ezért először négy járat – két kolozsvári, egy nagyváradi és egy nagybányai – nem szállt ma fel Bukarestben, majd a többi is a földön maradt. Így többek között egy-egy Marosvásárhelyről, nagyváradról és Nagybányáról Bukarestbe tartó járatot is töröltek, de hasonló sorra jutott a Szófia-Bukarest és a Chişinău-Bukarest járat is.
George Dinu, a tarom szóvivője elmondta, a kisebb, ATR típusú gépek pilótái léptek sztrájkba, a nagyobb repülők- Airbusok és Boeingek – menetrend szerint közlekednek.
Azt egyelőre nem tudta elmondani, pontosan mik a pilóták követelései. Kora reggeli sajtóértesülések szerint a Tarom kisebb gépeinek pilótái elégedetlenek azzal, hogy kevesebb külföldi útra osztják be őket, mint az Boeing-pilótákat, emiatt pedig kevesebb bért kapnak.
A Tarom szerint a károsult utasok forduljanak a jegyirodákhoz. Amennyiben vissza akarják kapni a pénzüket, kártalanítják őket, ha pedig folytatni akarják az útjukat, a lehetőségek függvényében más gépekre osztják be őket.
 

Hirdetés