Meztelen tiltakozás a szennyezés ellen

Egy temesvári operaénekesnő folyamodott ehhez a nem mindennapi gesztushoz. Egyetlen „ruhadarabja” egy gázálarc. FOTÓVAL.
Hirdetés

Meztelenül tiltakozott a temesvári Continental gumiabroncsgyár előtt Diana Pap operaénekesnő. A Béga-parti város szülöttjének arcát gázálarc takarta, egyik kezében egy szál rózsát tartott, másikkal mellét takarta. Fotóját kitette Facebook-oldalára, ezt követően terjedt el futótűzszerűen a világhálón. A Városi művészet című képhez számtalan hozzászólás érkezett, sokan értékelték a gesztust, mások megbotránkoztak.

A 42 éves művésznő egyébként nem öncélúan pózolgatott a Continental előtt, akciójával arra próbálta ráirányítani a figyelmet, hogy a gumiabroncsgyár rettenetesen szennyezi a város levegőjét.

Hogy ez változik-e a közeljövőben, nem tudni. A tiltakozást követően a Mediafax hírügynökség megkérdezte Nicolae Robu polgármestert, hogy tárgyalt-e a problémáról a gyár vezetőségével, az elöljáró azonban mindössze annyit mondott, hogy ismertették vele a szennyezés csökkentésének tervét.
 

Hirdetés