Rádiót fogunk indítani

Ha ez így folytatódik. Ezek a rasztás zenészek napról napra bővítik a hangszertárt és a repertoárt. Ide tessék fülelni.
Hirdetés

Múlt vasárnap óta szinte minden délután és este zenélnek a Főtéren a rasztás gyerekek. Ma délután a konga mellé három göndörszőrű kutyát, nyugati dobszerkót és egy román gitárost hoztak. És úgy szól ez a kelet-nyugat fúzió, mint az atyaég.

Most se spilázták túl a színpadkérdést, a dobszerkó alá egy szőnyeget terítettek, és a gitár és a furulya is ugyanarra az egyetlen hangszóróra van kötve, amit generátor működtet. Így az egész prímán behallatszik hozzánk a szerkesztőségbe. Az előbb például Pink Floydot játszottak, A falra impróztak.
 
A közönség száma változó, és mintha egyre adakozóbb lenne. Esténként többen vannak, valamelyik este lampionokat is eregettek az égre. Teljesen jó a buli.
 
A hallgatózók között érdemes nézelődni is, ma például néhány szám erejéig megállt Kolozsvár központjában A Román Hipszter.
 
A Román Hipszter
 
Na de inkább hallgassátok:
 
 
 
 
Ha megcsináljuk a Főtér rádiót, és valamiért megharagszunk, akkor azt az utcazenészt fogjuk közvetíteni, aki délben szokott újabban megjelenni az ablakunk alatt kottákkal és egy kisméretű gitárral. Gyakran olyan slágerekre is vetemedik, amelyekhez még nem elég csiszolt a hangja (roppant finoman fogalmazva), viszont annál lelkesebben trenírozza azt a fülünkön.
 
Most nem haragszunk, csak élvezkedünk:
 
 
 
 
És ez megy órák óta!

Hirdetés