A nagy fetrengés

Így búcsúzik Kolozsvár a nyártól. Lebegj a fű felett, ha a földet túl keménynek találod.
Hirdetés

Nagy függőágyasdit hirdetett a Kolozsvár Ifjúsági Főváros 2015 csoport előbb szerdára, majd az eső miatt mára a kolozsvári Sétatéri parkba. Dúlt a vakációs hangulat délután háromkor, amikor elkezdték felszerelni a függőágyakat a park Kaszinó felőli részén, a fák között.

A sétányokon még csak a kis- és nagymamák korzóztak a gyerekekkel, néhány fiatal olvasgatott a fűben, és láthatóan senkinek sem volt semmilyen sürgős dolga, és ez már önmagában megnyugtató látvány.
 
Ha valaki még jobban le akart nyugodni, az foglalhatott magának színes függőágyat. Kora délután még csak a tinik próbáltak felmászni beléjük, és volt, akinek többszöri próbálkozás, illetve többrendbeli segítség kellett. Aki még jobban próbára akarja tenni egyensúlyérzékét, az végigmehet az ugyanott kifeszített kötélen, ami már slackline néven extrémből népi sport lett.
 
Függőágy
 
A látszat ellenére nem fél és nem szédül a magasan fekvő lány.
 
Függeszkedni késő estig lehet, azt mondták a szervező lányok, addig maradnak kint, amíg igénylik a fetrengeni vágyók.
 
Ami szimpatikus a nyár utolsó, egészestés kültéri programjában, hogy a függőágyakat készítő és rendelkezésre bocsátó cég nem akart nyomulni, nem használta fel reklámra az akciót. 
 
Ha valaki feltétlenül kultúrára vágyik, és nem hozott könyvet magával, az meghallgathatja Răzvan Krivach (a kolozsvári Jézus Krisztus) koncertjét a Kaszinó előtti placcon.
 
Ha túl messze a park, vagy a fűnél jobban szereted a gránitot, gyere a Főtérre, épp keleti utcazenére ereget valaki óriási szappanbuborékokat.
 

Hirdetés