Örül Diaconu pártalapításának az RMDSZ

Kovács Péter főtitkár legalábbis. Mint mondja, jó hír számukra a magyarellenes politikus kilépése a kormánypartner PSD-ből.
Hirdetés

Bár Bogdan Diaconu nem olyan meghatározó politikusa a Szociáldemokrata Pártnak, hogy magyarellenes, nacionalista kirohanásaival befolyásolni tudja a kormányzást, kilépése
a PSD-ből jó hír az RMDSZ számára – jelentette ki csütörtökön a Maszol.ro-nak Kovács Péter. Az RMDSZ főtitkára a képviselőt bohócnak nevezte. „Csak sajnos megnyilvánulásai nem megmosolyogtatóak” – tette hozzá. Emlékeztetett arra, hogy a Nagy-Románia Párt (PRM) háttérbe szorulásával a nacionalista szavazótábor még nem tűnt el az országból, Diaconu pedig ezekre a szavazókra alapoz.

Mint részletezte, az RMDSZ politikusai az elmúlt években „csak úgy kapkodták a fejüket”, mert az összes fontosabb párt részéről érkeztek a nacionalista támadások. „Nem azt mondom, hogy jó, ha léteznek nacionalista pártok Romániában, de amikor még létezett a Nagy-Románia Párt vagy a Román Nemzeti Egységpárt, akkor legalább tudtuk, mire számítsunk” – fogalmazott Kovács.

Hirdetés