Valami bűzlik Udvarhelyen

Évek óta. A Varga-patak környékén kell bedugnia az orrát annak, aki arra jár. Megoldás egyelőre nem körvonalazódik.
Hirdetés

Orrfacsaró bűz terjeng a székelyudvarhelyi városközponton áthaladó Varga-patak környékén – a jelenség akkora méreteket öltött, hogy a Székelyhon.ro is külön anyagot szentel a témának. És így van ez évek óta. A szagra nemcsak az ott lakók, hanem a szállásadók is panaszkodnak, hisz már arra is volt példa, hogy a turisták kiköltöztek szálláshelyükről, mert nem bírták elviselni a bűzt. A helybéliek szerint a szennyezés forrásait kellene beazonosítani és megszüntetni.

A városvezetőség tehetetlennek látszik az ügyben. „Bizonyos lakások esetében még nem sikerült megoldani a kanalizálást, ezekből folyik a szennyvíz a Varga-patakba. Az ügyben Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala folyamatosan egyeztet a szolgáltatóval” – közölte Bálint Attila, az intézmény sajtószóvivője.

Bálint-Major Áron, az Aqua Nova Harghita Kft. vezetője megerősítette, léteznek tervek a probléma kiküszöbölésére. Mint mondta, a kivitelezéshez szükséges pénzösszeget még elő kell teremteni. „Egyes házak lakói a Szentimre és a Szent János utcában az esővíz-elvezető csatornába engedik a szennyvizet, valószínűleg egyszerűbbnek találták ezt a megoldást” – magyarázta az igazgató.

A medret egyébként évente kétszer (tavasszal és ősszel) takarítják a hivatal alkalmazottai és szociális segélyben részesülők – tette hozzá Bálint Attila.

Hirdetés