Na, má’ megin’ érzékenykednek ezek a bihoriak onnan Oradeáról

Átugrunk Bratislavába sörözni, megnézzük a mukacsevói várat, majd egy hetet a cinutul szekujeszkben töltünk.
Hirdetés

Csodálatos kommunikációs bravúrt hozott össze közös erővel a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője és az MTI. A következő szövegű hírt bírták pénteken kora délután összedobni:

„Magyar rendőrök a romániai Bihor megyében, román egyenruhások pedig Hajdú-Biharban látnak el járőrszolgálatot augusztusban, az erről szóló együttműködési megállapodást pénteken Ártándon írták alá a két megye rendőri vezetői – közölte a hajdú-bihari rendőrségi szóvivő az MTI-vel. A két rendőri szerv évek óta kialakított együttműködési gyakorlata alapján a román rendőrök augusztus 4-től augusztus 21-ig Hajdúszoboszlón, míg a magyar egyenruhások Bihor megyében látnak el szolgálatot – tette hozzá Dobó Dénes.

Az együttműködés célja a szakmai tapasztalatok cseréjén túl, hogy a rendőrök idegenforgalmi szempontból kiemelt jelentőségű területeken járőrözzenek, és kölcsönösen segítsék országaik turistáit – magyarázta a szóvivő.

Hozzátette: a közös járőrszolgálatok hozzájárulnak az üdülőváros közbiztonságának, közrendjének megszilárdításához, a bűncselekmények és szabálysértések megelőzéséhez, valamint a turisták nyugalmának biztosításához.”

Ezúton gratulálunk a rendőrségi szóvivőnek, akinek a jelek szerint a különböző intézkedések foganatosításának megvalósítása közben (sérelmére) nem jutott ideje arra, hogy kikönyvtárazza: a Debrecentől alig több mint tíz kilométerre található, Hajdú-Biharral szomszédos, sőt 1920-ig azzal egybetartozó megyének magyar neve is van, sőt a román Bihor épp az eredeti Bihar eltorzított formája.

Hirdetés

Valamint javasoljuk a nemzeti hírügynökség újságíróját és szerkesztőjét is „A nyelvi asszimiláció sikeréért” díjra, amely egy magyar helységnévtáblán taposó román politikust ábrázol, és amelyet egy ráérő percében Gheorghe Funar vagy Bogdan Diaconu ad majd át az érintetteknek.

Addig is kívánok további kellemes délutánt a debreţini illetékeseknek innen a napfényben fürdő oradeai szőlőhegyek tövéből.

 

Hirdetés