Csibi Barna viselt dolgaival mossák össze a székely autonómiát

Így kell tényeket feltárni. Már látjuk is, amint Vlagyimir Putyin fehér Volgában ülve felszabadítja a Székelyföldet.
Hirdetés

A szélsőséges megynilvánulásairól hírhedt Csibi Barna személyén keresztül próbálja összemosni az erdélyi autonómiatörekvéseket a délkelet-ukrajnai eseményekkel a Rise Project nevű portál. A tényfeltáró portálként számon tartott orgánum a maláj gép múlt hétvégi, délkelet-ukrajnai lelövését követően lépett kapcsolatba Csibivel, aki jelenleg jórészt Kárpátalján él, és – a portál szerint – Kárpátalja önrendelkezéséért küzd.

A portál kérdésére válaszolva Csibi úgy vélekedett: jelenleg Oroszország, illetve Vlagyimir Putyin orosz elnök az, aki valóban támogatja az önrendelkezési törekvéseket, ezt bizonyítja, hogy a Donyeckben és Luhanszkban önálló népköztársaságot kikiáltó szakadárok oldalán áll, miközben a Nyugat nem hajlandó elismerni, hogy ugyanaz a helyzet állt elő, mint Koszovóban.

Csibi a portál kérdésére úgy vélekedett: Oroszország támogatja a székely autonómiatörekvéseket, mivel Moszkva „szövetségeseket keres a Székelyföldön.”

Mint ismeretes, Csibi, aki korábban adóellenőrként dolgozott Csíkszeredában, többek között arról hírhedt, hogy a város sétálóutcáján performansz keretében jelképesen felakasztott egy Avram Iancut ábrázoló bábut, majd később az egyik helyi nagyáruház előtt „Szégyelld magad, már megint zsidónál vásároltál!” feliratú táblával pózolt.

A Rise Project egyébként egy másik, háttéranyagban is foglalkozik Csibivel, ebben többek között olyan „tényeket” írnak le, miszerint a Magyar Gárda Szálasi Ferenc szervezete volt, szellemi vezetői között pedig Wass Albert és Horthy Miklós is ott van.

Hirdetés