Újabb potenciális utódja van Kelemen Hunornak

A Maszol.ro szerint nem Hegedüs Csillát, hanem Biró Rozáliát jelölik a tisztségre. Aztán az is lehet, hogy ki tudja.
Hirdetés

Tévesek azok a román sajtóértesülések, amelyek szerint az RMDSZ Hegedüs Csilla kulturális államtitkárt jelölné a kulturális miniszteri és a kormányfő-helyettesi tisztségre Kelemen Hunor lemondása után – értesült a Maszol.ro. Információik szerint Biró Rozália nevesítése viszont már elképzelhető.

Mint beszámoltunk, Hegedüs várható jelöléséről az Evenimentul zilei napilap írt hétfőn. Az RMDSZ egyik vezető politikusa azonban ezt a Maszol.ro-nak cáfolta. A portál egyébként is úgy tudja: Hegedüs nem vállalná a feladatot. „Biró Rozália a Szövetségi Képviselők Tanácsának elnöke, a szabályzat szerint a második ember az RMDSZ-ben. Így kellő politikai súlya van a miniszterelnök-helyettesi tisztség betöltésére is” – magyarázta forrásunk.

Az is kiszivárgott ugyanakkor, hogy Biró Rozália valószínűleg nem mond nemet, ha felkérik a kormánytisztségek betöltésére, ám a feladatot hosszú távon nem tudná vállalni.

Mint ismeretes, eddig még egy név merült fel, a Markó Béláé, ám az RMDSZ volt elnöke jelezte, nem vállal kormánytisztséget.

A szövetségnek augusztus elsejéig ráér nevesítenie jelöltjét.

Hirdetés