Leváltották a vásárhelyi állatkert igazgatóját

És senki sem tudja, hogy miért. Csak nem az elszabadult és visszaszerzett makákók voltak a ludasok?
Hirdetés

Leváltották tisztségéből Kopacz Andrást, a Marosvásárhelyi Állatkert kinevezett igazgatóját – írja a vasarhely.ro. Dorin Florea polgármester döntött így, a helyére Horia Horațiut, a Maros Megyei Vadász és Sporthorgász Egyesület volt igazgatóját nevezi ki.

Azt viszont a hivatal szóvivője sem árulta el, miért kell mennie Kopacznak, mindössze annyit mondott a helyi magyar portálnak: „valószínűleg az elmúlt hetek történései közrejátszottak ebben”.
 
Az elmúlt hetekben azzal került be az állatkert a sajtóba, hogy megszökött onnan négy makákó majom, mert a gömbketrecükön egy helyen eltört a hegesztés. Bő két hét után tudták befogni őket.
 
Kopacz András sem tudja, miért váltották le, a polgármester neki se indokolta meg – nyilatkozta a vasarhely.ro-nak. A portál szerint állatvédők többször bírálták az igazgatót, mert szerintük rossz körülmények között tartja Tanját, az ország egyetlen indiai elefántját (a fenti képen). Az igazgató cáfolta a vádakat, és arra hivatkozott, vezetése alatt területben, fajok és látogatók számában egyaránt fejlődött az állatkert.

Fotó: Szabó Tünde

Hirdetés