Verespatakra kéne menni

Verespatakon „forradalomra” készülnek. Te is segíthetsz a kilencedik alkalommal sorra kerülő Szénafeszt megvalósításában.
Hirdetés

Alburnus Maior Egyesület a helyi lakosok segítségével és támogatásával, valamint önkéntesek hozzájárulásával kilencedik éve szervezi meg a Szénafesztet Verespatakon. Idén augusztus 11–17. között várják mindazokat, akik szolidárisak a Mentsük meg Verespatakot! mozgalommal.

„A Szénafeszt a legnagyobb, aktivisták által szervezett és aktivizmust népszerűsítő, multikulturális, zöld fesztivál Romániában, amely egy földjét védő kis közösség erőfeszítéséből fogant, és mára egész generációkat inspirál” – írják a szerkesztőségünknek eljuttatott közleményben a rendezvény szervezői.

A Forradalmat művel! jelszóval megrendezett fesztivál célja, felhívni a figyelmet Verespatak természeti értékeire, csodálatos épített örökségére, valamint arra, hogy a fenntartható fejlődés alternatívái segíthetnek egy közösségnek a harmonikus fejlődésében és az ott élők előrehaladásában.

Az önkéntesek által szervezett Szénafeszt kilenc év alatt több száz koncerttel, színházi és táncelőadással, restaurálási workshopokkal, filmvetítésekkel, irodalmi programokkal, vitaestekkel, szabadtéri tevékenységekkel várta a résztvevőket.  

Ahhoz, hogy a zöld fesztivál idén is színvonalas programokkal szolgáljon az ide érkezőknek, számítanak a szimpatizánsok támogatására.

A közlemény szerint eddig sikerült összegyűjteniük a pénzt a színpadi hangszerelésre, valamint a meghívottak szállítási költségeinek egy részére. A beérkező adományokat a meghívott művészek utazásának, szállási díjának megtérítésére, étkeztetésére, tolmácsgépekre, fesztiválsátrak bérlésére, más infrastrukturális költségekre fordítanák.

Ha úgy érzed, segíteni tudsz, keresd fel a fesztivál honlapját az alábbi linken. 

Hirdetés