Ponta elnök lenne

Jelen állás szerint úgy tűnik, Victor Ponta lesz a szociáldemokraták államfőjelöltje. Klassz lesz, plagizáló elnöke még úgysem volt az országnak. Ha jól tudjuk.
Hirdetés

Nagyon valószínű, hogy augusztus elsején Victor Ponta miniszterelnök bejelenti: indul a novemberi államfőválasztáson. Ezt ő maga mondta el csütörtökön a DC News hírportálnak. A kormányfő közölte, már a Szociáldemokrata párt (PSD) hétvégi, szászvárosi informális elnökségi ülésén jelezte párttársainak: amennyiben támogatják őt, készen áll arra, hogy harcba szálljon az államfői tisztségért. Azt is mondta, hogy nem nehezedett rá nyomás a párton belül annak érdekében, hogy induljon.

Ponta közölte: augusztus elsején ül össze a PSD országos választmánya, aki államfőjelölt kíván lenni, ott jelentheti be indulási szándékát. Azt is megjegyezte: Mircea Geoană szenátor, a párt korábbi elnöke és államfőjelöltje, aki korábbi nyilatkozatai alapján most is indulni szeretne az államfői tisztségért, támogatásáról biztosította arra az esetre, ha a PSD őt indítja harcba a Cotroceni-palotáért.

 

Hirdetés