Kelemen: Mátét megilleti az ártatlanság vélelme

Állásfoglalásban áll ki Kelemen Hunor pártelnök az első fokon hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Máté András Levente RMDSZ-es honatya mellett.
Hirdetés

Az RMDSZ vezetője állásfoglalásában kifejti: a szervezet értetlenül áll a román legfelső bíróság első fokú ítélete előtt. „Meg vagyunk győződve arról, hogy az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője nem szegett meg egyetlen hatályos jogi normát sem” – szögezte le Kelemen Hunor. Hozzátette: a Szövetség szolidáris Máté András Leventével, hiszen egy olyan politikusról van szó, aki hosszú éveken keresztül a közösség érdekében végezte munkáját. „Az RMDSZ várja a Legfelsőbb Bíróság végleges döntését ebben az ügyben, addig is úgy véljük, az ártatlanság vélelme megilleti kollégánkat” – zárul az állásfoglalás.

Amint arról már beszámoltunk nem jogerősen hat hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a legfelsőbb bíróság Máté András Leventét, az RMDSZ képviselőházi frakciójának vezetőjét.
 
Mátét azért marasztalták el, mert 2010-ben saját feleségét alkalmazta kolozsvári képviselői irodájában, aki ezen idő alatt 5500 lejt keresett. Az ügyben az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) tett feljelentést még 2011-ben, úgy értékelte ugyanis, hogy a honatya nem alkalmazhatta volna saját rokonát egy közpénzből finanszírozott munkakörben.

Hirdetés