Megállapodott a PSD a bulvártévé-párttal

Az RMDSZ ellenkezése miatt csak külső erőként támogatja majd a kormányt a PPDD. Ettől azért sokkal nem lesz szalonképesebb.
Hirdetés

Együttműködési megállapodást írt alá szerdán a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) a populista, ellenzéki Dan Diaconescu Néppárttal (PPDD). A bulvártévé-tulajdonos által alapított párt Victor Ponta miniszterelnök, a PSD elnöke szerint kormánytisztségeket nem kap, azonban a helyi önkormányzatokban és a parlamentben együttműködnek majd.

A bármiféle politikai doktrínától tökéletesen mentes, a 2012-es választásokon 14 százalékos eredményt elért, de azóta honatyáinak többségét valamely kormánypárt javára elvesztő PPDD többek között a rádió- és tévéilleték eltörlését, valamint az adófajták számának csökkentését akarja. A PSD megígérte, hogy támogatni fogja ezen erőfeszítéseit.

Mint arról beszámoltunk, az a lehetőség, hogy a választási kampányban pénzosztás ígéretével kampányoló párt, amelynek névadó-elnöke az Oltchim vegyi üzem privatizációs eljárása során benyújtott, végül győztesként kihirdetett kamu ajánlatával bohócot csinált Ponta kormányából, kiverte a biztosítékot a PSD-vel koalícióban kormányzó RMDSZ-nél. Kelemen Hunor szövetségi elnök leszögezte: ellenzik a PPDD kormányra lépését, az ugyanis imázskatasztrófával érne fel.

Hirdetés