DD: elég volt az RMDSZ-es zsarolásból!

Egyre érdekesebb ez a kormányralépősdi. Most éppen Dan Diaconescu szeretné ellenzékbe taszítani az RMDSZ-t. Lássuk, kit választanak végül a szociáldemokraták.
Hirdetés

Fenyegetőzéssel reagált Dan Diaconescu arra, hogy az RMDSZ elnöke, Kelemen Hunor közölte: ellenzi a Dan Diaconescu Néppártnak (PPDD) a kormányba való bevonását. A bulvártévé-tulajdonos üzletember kedden este az egyik hírcsatornának nyilatkozva azt mondta: előfordulhat, hogy pártja kormányra lépéséhez az RMDSZ ellenzékbe taszítását szabja feltételül.

Megtörténhet, hogy mi nem vállalunk közösséget az RMDSZ-szel, és azt mondjuk: vagy mi, vagy ők. Előfordulhat, hogy nekem sikerül eltávolítanom a kormányból az RMDSZ-t. Elég volt az RMDSZ-es zsarolásból!” – nyilatkozta Diaconescu.

Szerinte a magyar alakulat azért ellenzi pártja kormányra lépését, mert néhány hónappal ezelőtt azt mondta: a PPDD csak abban az esetben lép be a kormányba, ha az RMDSZ ellenzékbe kerül. A másik ok az, hogy a PPDD kötelezővé tenné a választásokon való részvételt, ebben az esetben pedig az RMDSZ nem érné el az 5 százalékos parlamenti küszöböt.

Távozzatok, testvérek! Ezt üzenem az RMDSZ-nek, mivel így valósul meg Dan Diaconescu álma” – mondta a bulvártévés.

Ugyanakkor az is előfordulhat, hogy a PPDD mégsem kerül olyan helyzetbe, hogy feltételeket szabhasson. Liviu Dragnea, a PSD ügyvezető elnöke már arról beszélt, hogy a tárgyalásokon szó sem volt a PPDD kormányra lépéséről, és Victor Ponta kormányfő is azt mondta, a kormány összetételének módosulása csak a koalíciós partnerekkel való egyeztetés nyomán történhet meg.

Markó Béla, az RMDSZ szenátusi frakcióvezetője, a szövetség korábbi elnöke szerdán az RFI rádiónak nyilatkozva leszögezte: ha az RMDSZ nem akarja, a PPDD nem kerül be a kormányba.

Mint beszámoltunk, a szövetséggel közösen kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) múlt héten jelentette be, hogy megkísérel a PPDD-vel helyi szinten koalíciós megállapodásokat kötni, hogy ahol ez lehetséges, biztosítsa a többséget a helyi és a megyei önkormányzatokban. De közben a felek a kormányra lépésről is szót ejtettek, és a sajtó zsíros tisztségeket emlegetett.

 

 

 

 

 

Hirdetés