Kivonul a Fany Kolozsvárról és környékéről

Megszűnnek a kenőpénzzel szerzett járatok, visszafizetik a már megvásárolt bérletek árát.
Hirdetés
Kivonul a Fany szállítási vállalat a kolozsvári metropoliszövezet útvonalairól – írja a Vocea Transilvaniei a vállalat közleményére hivatkozva. A lépésre a kolozsvári törvényszék június 6-i döntése kényszerítette.
 
A Fany igazgatóját és feleségét három hónapja tartóztatták le, amikor nyomozás indult ellenük annak gyanújával, hogy cégük megvesztegetéssel jutott a Kolozsvárt és szatellittelepüléseit összekötő buszjáratok üzemeltetési engedélyéhez. Az engedély 2014-től 2019-ig lett volna érvényes.
 
A Fany tegnap bejelentette, hogy június 11-13. között a szászfenesi piacon lévő kirendeltségénél, illetve Kolozsváron a Fany autóbuszállomáson várja azokat az ügyfeleit, akik vissza szeretnék kapni júniusi bérletük árát, pontosabban annak június 11-30. közötti időszakra szóló részét.
 
A vállalat Szászfenes és falvai, Kisbács és falvai, illetve Kajántó és a hozzá tartozó falvak irányában működtetett buszjáratokat.
 

A korrupciós ügy feltárásával párhuzamosan a kolozsvári közszállítási vállalat folyamatosan indított új járatokat ezeken a vonalakon, valamint Apahida és Györgyfalva irányába is. 

Hirdetés