Magyarországi diákokat szállító buszok baleseteztek Erdélyben

Városnéző körútra érkeztek, kórházba kerültek. De már mindenki jól van.
Hirdetés

Magyarországi diákokat szállító autóbuszok ütköztek egymással szerda este Gyulafehérvár szélén – 12 diák és egy felnőtt könnyebb sérüléseket szenvedett.

A Mediafax hírügynökség jelentése szerint a 11 és 13 év közötti magyarországi diákokat szállító román, illetve magyar rendszámú autóbusz Nagyenyed felé tartott, amikor Gyulafehérvárnál a hátsó autóbusz nekiütközött az előtte fékező elsőnek, és azt nekilökte két előtte haladó személygépkocsinak.
Alina Marescu, a Fehér megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-nek elmondta, egy gyulai általános iskola diákjai utaztak a két autóbuszon. A baleset bejelentését követően a román hatóságok több mentőautót küldtek a helyszínre. A balesetben 13-an szenvedtek könnyebb sérüléseket, közülük kilenc gyermeket és két felnőttet mentővel a gyulafehérvári megyei kórházba szállítottak.
Pál Zoltán, a csoport egyik idegenvezetője az MTI-nek elmondta, a gyulai Implom József Általános Iskola diákjai a Határtalanul program keretében érkeztek háromnapos erdélyi kirándulásra, melynek Nagyenyed, Torockó, Kolozsvár és Nagyvárad lesznek az állomásai. Az idegenvezető szerint a kirándulás útitervét nem kell módosítani a baleset miatt. Hozzátette: inkább csak biztonságból szállíttatták be a kórházba kivizsgálásra azokat a gyermekeket, akik kisebb zúzódásokat szenvedtek.
Az idegenvezető megjegyezte, csak az ő esetében kellett vérző sebet ellátniuk az orvosoknak. Ő a második busz sofőrje mellett ült, és a jármű betört szélvédője vágta el a kezét. Pál Zoltán azt is elmondta, a hatóságok példásan jártak el, Fehér megye prefektusa is ellátogatott a kórházba, hogy személyesen tájékozódjon a beszállítottak állapotáról. Az idegenvezető szerint a csoport nem sérült tagjai már el is jutottak a nagyenyedi szállásukra, a kórházba bevitt kirándulók az után utazhatnak tovább, hogy valamennyiük számára kiállítják a kórházi kivizsgálás iratait.
Denisa Marinescu, a gyulafehérvári kórház ügyeletes orvosa az MTI-nek elmondta, hogy a buszbaleset áldozatai csak kisebb zúzódásokat szenvedtek, senkit sem kellett beutalni közülük. „A tanítójukkal és az idegenvezetőjükkel együtt elhagyhatják a kórházat, de a kirándulás során még megfigyelés alatt maradnak” – nyilatkozta az orvos. A sérülteket szerdán késő este ki is engedték a kórházból, ahonnan nagyenyedi szállásukra utaztak.

 

 

Hirdetés