Nagy András lehet Maros megye prefektusa

Legalábbis őt látná szívesen ebben a tisztségben Brassai Zsombor, az RMDSZ megyei szervezetének elnöke. Még sok szűrő van azonban a kinevezésig.
Hirdetés

Lehullt végre a lepel a Maros megyei prefektusjelölt kilétéről: Nagy Andrást, Szászrégen korábbi RMDSZ-es polgármesterét látná szívesen a tisztségben Brassai Zsombor, a szövetség megyei szervezetének elnöke. „Én, mint megyei elnök javaslom az RMDSZ döntéshozó testületeinek, hogy Nagy Andrást nevezzék meg Maros megyei prefektusnak, ezek után pedig a szövetségi elnökség fog erről döntést hozni, majd ha minden rendben, Kelemen Hunor leteszi a Nagy András jelölését Victor Ponta miniszterelnöknél” – magyarázta az eljárás folyamatát a Székelyhonnak Brassai Zsombor.

Arra kérdésre, hogy mikor történhet meg a tényleges kinevezés, Brassai nem tudott konkrét időpontot mondani. „Mi is azt ígértük, illetve a PSD is azt ígérte, hogy választások után visszatérünk erre a kérdésre. Én remélem, hogy ez rövid időn belül megtörténik, igaz jelen pillanatban Nagy András még nem rendelkezik köztisztviselői státusszal. 25 év után talán a magyarokat is megilleti ez a tisztség, ráadásul egy nagyon pozitív üzenete is van a magyarság fele, és sok-sok régi sérelmet kárpótolhatna. Bízom abban, hogy ezt a PSD is így látja, és ennek megfelelően támogatja majd a jelölést, dacára annak, hogy kampányidőszakban meglehetősen durva, magyar nemzetiségre nézve sértő kijelentésük volt, amelyből azt gondolhatjuk, hogy itt a magyarokat másodrendű állampolgároknak tartják” – fogalmazott az RMDSZ Maros megyei elnöke.

Mint ismeretes, hónapok óta húzódik az RMDSZ kormányra lépésekor beígért Maros megyei magyar prefektus kinevezése. Egy adott ponton Mircea Duşa védelmi miniszter arról is beszélt, hogy mégsem lesz magyar ember a székely megye élén, ezt azonban az RMDSZ illetékesei cáfolták.

Arról, hogy mit gondol a jelöltségről Nagy András, az alábbi linken tudhat meg részleteket.

Hirdetés