Ledobták a fesztiválbombát

De most őszintén: önöket mi tartja otthon?
Hirdetés
A pénteket bolhapiaccal indítottuk a Stimmul Piknikjén. (A Stimmul az Ex-Wunder, Ex-Charta, Ex-egézis, stb.) Úgy látszik, minden évbe újrakeresztelik az alternatív kultúrfészket. Ma jár le a Piknik, holnaptól tombol a Karta szesszió.
 
 
 Főleg a kismamák körében volt népszerű a turi.
 

Kitört az ellenforradalom

Merthogy nem mindenki akar már Fazakas Dorka lenni. Csinta Áron például egyáltalán nem. Ki is kérte magának a csütörtöki slam poetry-n. Úgy odaszlemmelt Dorkának, hogy minden száj tátva maradt. Arc nélkül ugyanis tényleg nem olyan nehéz tökösnek lenni, és ha már valakinek ilyen markáns véleménye van, hát legyen arca is hozzá – valami ilyesmit gondol Áron a dorkázásról. Nem tudjuk, hogy ezért-e, de Fazakas Dorka pénteken erősen drámaira vette a figurát. Ezt írta a Facebookján: 
 
!!! Dorka Fazakas bajban van! Megölték…
Sajnos megkötték a kezeim és nem tehetek már semmit a Facebookon az Event megosztása és reklámozása érdekében. 
Blockolták Dorka Fazakast. 
Kérlek téged, hogy ne hagyjd a közös lángot ami feléledt elaludni…
Ha teheted ad tovább ezt a lángot és meséld el szereteidnek, hogy mi ég bennünk! Szükség van rád. Aktiválj amit csak lehet, hogy a kis lángok egy nagy közös szimbolikus tüzet alkossanak. 
Együtt többen vagyunk mint egyedül!
Ne maradjunk láthatatlanok…
Sajnálom és köszönök minden eddigit mindenkinek! 
 

Könyvek és kávék

Aztán meglátogattuk a szentgyörgyiek új könyvesboltját, a Tortomát. Parádés. A Csíki utca elején található üzletben nem csak fotótörténeti múzeumot és antikváriumot, hanem Igazi Kávékat is talál a betévedő. Sajnáltuk, hogy azt az illatot nem tudtuk lefényképezni, ami már a bolt előtt terjengett. Laci bácsitól, ő a tulajdonos, megkérdeztük, melyik fogy jobban, a könyvek-e vagy a kávé? Azt mondta, egyik jobban, mint a másik: várakozásai felül lettek múlva.
 
 
Ápropó kétnyelvűség. Erdély minden városában Coffe to go-t isznak a koffeinnel működő polgárok. Szentgyörgyön viddelkávét. Ennyike.
 

És kutyás vagy macskás?

Kellemetlen Percek a Tankcsapda közönségtalálkozóján. Tisztára mintha a Soproni-reklám forgatásán lettünk volna.
 
 
 

Az erdélyi Muse buliján

mindenki az első sorban tombolt. Azon egyszerű oknál fogva, hogy nem volt második sor. A kolozsvári Grimus zenekart egyébként ajrópaszerte nagyra tartják. Még Salman Rushdie-t, a botrányos regényeiről híres írót is rajongójuknak tudhatják a srácok. Nem úgy a szentgyörgyi fiatalságot. Mit mondjunk… sic tranzit. A koncert pedig ütős volt. Akár lemezbemutató is lehetett volna, Adorjáni Tamásék főképp az újonnan megjelent Emergence-ről játszódtak.
 
 
Bogdan Mezőfi frontember úgy gondolta, egy emberrel kibővíti a csápoló tömeget.


Most hangol a Vama, és egyre kaotikusabb a városközpont. A java még csak ezután következik, úgyhogy maradjanak behangolva.

 

Fotó: Kali Ágnes

 

Hirdetés