Ők a Communitas idei ösztöndíjasai

Az Ösztöndíj Bizottsághoz beérkezett 236 pályázatból 42 részesült pozitív elbírálásban. Itt a lista!
Hirdetés
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség egy évre szóló, 42 ösztöndíjat hirdetett meg havi 720 RON értékben, harmincöt év alatti alkotóknak az irodalom, a képzőművészet és fotográfia, a zeneművészet, a színházművészet, a film és a televízió területén.
 

Akik döntöttek:

  • Elnök: Markó Béla 
  • Színház: Béres András, Bocsárdi László, Gáspárik Attila és Kötő József
  • Zene: Csíky Boldizsár, Márkos Albert és Vannai István Zsolt 
  • Irodalom: Balázs Imre József, Gálfalvi György, Kovács András Ferenc, László Noémi és Karácsonyi Zsolt 
  • Képzőművészet, fotó: Bartha József, Kolozsi Tibor, Részegh Botond és Sipos László
  • Film- és televízió: Schneider Tibor és Berszán-Árus György 

Következzenek a nyertesek, előtte azonban indítsuk el a Kiscsillag zenekar örökérvényű slágerét:

 

Irodalom kategóriában André Ferenc, Borbély András, Dimény Lóránt, Győrfi Kata, Kovács Adél-Evelin, Láng Orsolya, Váradi Nagy Pál, Potozky László, Szabó Róbert Csaba kapja meg a Communitas Alapítvány egy éves alkotói ösztöndíját. 
 
Színházművészet kategóriában Benedek Zsolt, Erdei Gábor, Kányádi Szilárd, Kupás Anna, Lukács Emőke, Moşu Norbert-László, Osonó Színházműhely, P. Magyarosi Imola, Pál Emőke pályázata részesült kedvező elbírálásban. 
 
A képzőművészet és fotográfia kategória nyertesei: Bajkó Blanka-Alíz, Fábián Emőke, Haáz Sándor, Hodgyai István, Kispál Ágnes-Evelin, Máthé László, Orosz Annabella, Sipos István Márton, Tódor Tamás-Attila.
 
Erőss László, Gaál Csaba – József, Gergely Tünde, Kővári Szabolcs Olivér, Máthé Kincső, Moldovai Katalin film és televízió kategóriában részesülnek részesülnek az egy évre szóló ösztöndíjban. 
 
Muzsikusaink közül Demény Balázs, a Funkorporation zenekar, Kiss Levente, Lokodi Károly-Levente, a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar, az Operettissimo Együttes, Pakot István, Sipos Dávid és a Tokos Zenekar ünnepelhet.

Hirdetés