Ráharaptak az erdélyiek a nyolcezresekre (videó)

Két másik erdélyi hegymászó két másik nyolcezrest céloz meg Pakisztánban. Varga Csabának és Lokodi Leventének szurkolunk júliusban.
Hirdetés

A nagyváradi Varga Csaba és a marosvásárhelyi Lokodi Levente a pakisztáni Gasherbrum I. és a Broad Peak csúcsra szeretne idén felmászni az Angliában élő, békéscsabai Suhajda Szilárddal együtt – írja a 4bakancs.com-ra hivatkozva a maszol.ro hírportál. 

Hárman egy nagyobb, nemzetközi csapat tagjaiként készülnek megmászni a 8051 méteres Broad Peaket és a 8080 méteres Gasherbrum I-est teherhordók és oxigénpalack nélkül.
 
Június 20-án indulnak Budapestről és terveik szerint augusztus 9-én érkeznek majd vissza Budapestre. Bár Pakisztánban vannak Csaba szerint a „legolcsóbb nyolcezresek”, mégsem olcsó az expedíció: fejejnként 6000-6500 euróba kerül majd, és még csak a felét szerezték meg.
 
 
Erőss Zsolt a 2007-es expedíciója alkalmával első magyar hegymászóként ugyanezt a két csúcsot mászta meg.
 
Varga Csaba el szeretne látogatni a K2 alaptáborába is, hogy megtapasztalja, érezze a K2-t, amelyet épp idén hatvan éve, hogy először megmásztak.
 
Az aradi Török Zsolt pedig jelenleg is vezeti azt a román expedíciót, amelynek célja az egyik legnehezebb nyolcezres, az Annapurna megmászása.

Hirdetés