Moldáv vendégeket várnak a székelyföldi vendéglátók

Elözönölhetik a Székelyföldet pár héten belül a moldáv turisták. Vízummentességet kapnak, a székely vendéglátók pedig Chişinăuban jártak toborozni.
Hirdetés

Chişinăui turistákra számítanak a Székelyföldön, miután a hónap végén a moldvai állampolgárok vízummentesen érkezhetnek Romániába. Annak érdekében, hogy épp Hargita és Kovászna megyét válasszák, a székelyek nagyszámban képviseltették magukat a hónap közepén a moldáv fővárosban megszervezett Tourism. Leisure. Hotels nevű idegenforgalmi vásáron

Háromszék és a Sóvidék-Hegyalja régió turisztikai kínálata a Románia-standon kapott helyet, a Székelyföldet és Kovászna megyét bemutató katalógusokkal, térképekkel, idegenforgalmi egységekkel és programszervezők konkrét ajánlataival voltak jelen. De ott voltak még szovátai, valamint marosvásárhelyi szállodák és panziók és számos, beutaztatással foglalkozó utazási iroda is.

Kopacz Zsuzsa, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület munkatársa elmondta, a négynapos vásár a rossz idő ellenére nagy látogatottságnak örvendett.

 

Hirdetés