Összeesküvés-elmélet terjed a méhnyakrák elleni oltásról

A méhnyakrák elleni oltások egy világméretű összeesküvés eszközei, amivel a föld további túlnépesedését megakadályozandó ki akarják irtani az emberiség egy részét – terjesztik Hargita megyében.
Hirdetés

A Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője a sok álinformáció miatt nem javasolja a méhnyakrák elleni oltásra jogosult gyerekek szüleinek, hogy a világhálón informálódjanak.

Tar Gyöngyi egy elképesztő középiskolai ellenkampányról is értesült nemrég. Olyan információkat kapott, hogy az egyik Hargita megyei tanintézet pedagógusa tanórán ellenezte a védőoltásokat, olyan konspirációs teóriákat hangoztatva, hogy a védőoltások egy világméretű összeesküvés eszközei, amivel a föld további túlnépesedését megakadályozandó ki akarják irtani az emberiség egy részét.

Egyébként március végéig igényelhető a háziorvosi rendelőkben a méhnyakrák elleni ingyenes védőoltás az országos HPV elleni oltáskampány keretében. A vakcinára a 10–14 éves lányok jogosultak, az ő nevükben szüleik kérhetik az immunizálást a háziorvosnál. Ők március végén továbbítják az igényléseket a megyei közegészségügyi igazgatósághoz, amely ezek alapján megfelelő mennyiségű oltóanyagot kér az egészségügyi minisztériumtól.

A 2008-ban indított legutóbbi oltáskampány során a szaktárca előre vásárolta meg az oltóanyagokat az oltásra jogosultak száma alapján, ám masszív elutasításba ütközött a kampány, és a jogosultsági csoport többszöri bővítése ellenére is meg kellett semmisíteni a vakcinák egy részét szavatossági idejük végén, ezért döntöttek ezúttal az igények alapján történő beszerzésről.

Hirdetés