Áprilistól már megint minden drágább lesz

Hiába győzködte Băsescu Pontát, hogy mondjon le az üzemanyagok hétcentes extra jövedéki adójáról, a kormányfő hajthatatlan, áprilistól jön az új sarc.
Hirdetés

Az üzemanyag jövedéki adója április elsejétől hatályba lép, és a kormány be fog vezetni egy sor adóügyi intézkedést, amelyek lehetővé teszik a tisztességes szállítóknak, hogy az adó összegének egy jelentős részét visszaszerezzék – jelentette be szerdán Victor Ponta kormányfő.

„Benne van a büdzsében, hatályba léptetjük, Petrescuval és Şovával (a pénzügyi, illetve a közlekedési miniszter – szerk. megj.) együtt beszéltünk a Fuvarozók Országos Egyesületének a képviselőivel, mivel valóban olyan adóügyi intézkedéseket kell találnunk, amelyek egyrészt fenntartják a versenyt, másrészt felszámolják a tisztességtelen versenyt és az adócsalást” – jelentette ki Ponta a kormányülésen.

Úgy tűnik tehát, hogy hiába írt kedd este levelet Traian Băsescu államfő a miniszterelnöknek, nem sikerült őt meggyőznie arról, hogy mondjon le az üzemanyag jövedéki adójának a bevezetéséről, mivel az intézkedéssel túl nagy és haszontalan nyomás nehezedne a gazdasági szférára és a fogyasztókra.

Hirdetés