Román zászlóval „vagánykodott” egy szentgyörgyi gyerek március 15-én

Az idei március 15-ét is mélyrománsága demonstrálására használta ki egy háromszéki román kiskorú. Ezúttal Sepsiszentgyörgyön fényképezkedett a magyar ünneplő tömeg előtt román zászlóval egy román fiú.
Hirdetés

Ismét kavarja Dan Tănasă, a hivatásos feljelentőként számon tartott román blogger. Tănasă, aki arról ismert, hogy feljelentést tett azon székelyföldi polgármesterek ellen, akik kitűzték a székely zászlót, blogján pedig uszító, magyarellenes hangvételű bejegyzéseket jelentet meg, ezúttal egy olyan, román kisfiú – Cosmin – képét osztotta meg, aki március 15-én, a sepsiszentgörgyi ünnepségek idején úgy „vagánykodott”, hogy a magyar zászlóval vonuló ünneplő tömeget használva háttérként, a dzsekije alatt viselt román zászlóval fényképezkedett.

Tănasă nem azt tartja felháborítónak, hogy egy kiskorú gyerek már provokatív módon viszonyul a magyarokhoz és ünnepükhöz, hanem azt, hogy a Facebookra föltöltött képet hogyan kommentálták a magyarok. A fenyegető hangvételű bejegyzések között ugyanakkor ott van annak a kovásznai román lánynak, Sabinának a bejegyzése is, aki tavaly március 15-én azzal okozott botrányt  – illetve vált „nemzeti hőssé” a soviniszta román média és politikum szemében – hogy március 15-én, a magyar nemzeti ünnepen román trikolór színű fejpánttal provokálta iskolatársait. Sabina támogatásáról biztosítja fiatalabb „kollégáját”, és úgy véli: amit az tett, teljesen normális.

Hirdetés