Retúr álá natúr! Ilyen lesz a Grand Picnic

Amikor a nyaralásnak már vége, de az iskola még nem kezdődött el. Na akkor lesz az Óriáspiknik a Gorbó völgyében.
Hirdetés
A Le Grand Picnic olyan fesztivál lesz, amilyen fesztivál még nem volt. 900 négyzetméter kortárs művészet, szabadtéri mozi, távoli kulináriák, utcaszínház és new circus-os akrobaták. Úgy mellékesen koncertek is lesznek, sok helyi előadóval. Szeptember 5–7. között.
 
„Célunk, hogy megnyilvánulási felületet kínáljunk a különböző művészeti ágak képviselőinek, és segítsük őket, hogy kapcsolatba kerülhessenek a közönségükkel” – mondta Száfta Szende főszervező az itthon.ma portálnak.
 
A Le Grand Picnic célközönsége nem feltétlenül a fesztiválarcok lesznek, ez a rendezvény ugyanis sokkal inkább a családosaknak fog szólni. 

„Ez egy olyan réteg, amely nem volt eddig annyira figyelembe véve, eddig nekik szólt a legkevesebb program. Mi elsősorban nekik tervezzük ezt a fesztivált. Őket szeretnénk egy kicsit kimozdítani a zöldbe, kicsit visszahozni a régmúlt időkből a piknikhangulatot, ezért nagyon sok családi és gyerekprogramot is tervezünk.”

Azért a partianimálok se essenek pánikba, mert a szervezők minden éjszakára nemzetközi hírnevű lemezlovászokat ígérnek, akik mellesleg egy Underground Picnic (!) elnevezésű helyszínen tekergetik majd a potmétereket.
 
Ugyan a tárgyalások még zajlanak, azt már tudni lehet, hogy jelen lesz a népszerű Unplugged Borudvar, ahol kisebb együttesek teremtik meg a hangulatot a borocska mellé, és egy folkhelyszín is, ahol tábortüzes-fűbenfekvős-gitározós esték várhatóak.
 
Bár az ötletgazdák között akad néhány Félsziget-szervező, Piknikék nem versenyeznek a Félszigettel. „Szeretném hangsúlyozni, hogy ez nem a Félsziget Fesztivál folytatása, és ugyanakkor ez nem is a Félsziget ellenében születik” – mondja Szende. Szóval izgalmasnak és eredetinek ígérkezik a Le Grand Picnic. Lehet, hogy új kolozsvári brand születik?

Fotó: Félsziget Facebook-oldala

Hirdetés