Lesz turul Szentgyörgyön

Hiánypótló köztéri alkotással gazdagodnak a sepsiszentgyörgyiek. És pont a Székely Szabadság Napján!
Hirdetés
Eredetmondánk csodálatos madara – úgy néz ki – mégis kiterjeszti szárnyait a székely kultvárosban – írja a Sláger Rádió. A trianoni évfordulóra tervezett átadás a parkosítási munkálatok miatt késett mostanáig. 
 
De a türelem turulszobrot terem, mert március 10-én végre felállítják a már készen is levő ötméteres gránit talapzatra a turulmadarat.
 
A műemlék Sárpátki Zoltán szobrászművész alkotása, akinek igen kedvelt témáját képezi a titokzatos madár: az újtusnádi, de még a csíkszentkirályi turul is az ő keze munkája.
 
Hétfőn tehát 10:30-tól lehull a lepel a turulmadárról, s amint lehullott, a szentgyörgyi honpolgárok autóbuszra ülnek, már azok, akik előzőleg feliratkoztak rá, és Marosvásárhelyre utaznak, hogy megemlékezzenek a székely vértanúkról. A Sláger Rádió úgy tudja, a Székely Nemzeti Tanács 14 autóbuszt indít, de más politikai szervezetek is segítik a háromszékiek részvételét a Székely Szabadság Napján.
 
Mi is ezt fogjuk tenni, részt veszünk Sepsiszentgyörgyön is, és Marosvásárhelyen is a rendezvényeken” – biztosított Antal Árpád polgármester.

Hirdetés