Hasznot várnak az RMDSZ kormányra lépésétől

Pénzt, tisztségeket, jobban működő és jobban finanszírozott oktatást remélnek az RMDSZ területi vezetői a szövetség kormányra lépésétől. Lássuk a medvét!
Hirdetés

Jelentős elvárásokat támasztanak az erdélyi és partiumi megyék magyar elöljárói a szövetség részvételével létrejött új kormánykoalícióval szemben. A Krónika által megszólaltatott politikusok nagyobb arányú finanszírozásra, beruházásokra számítanak.

Borboly hasznot remél

Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke arra számít, hogy a megye lakossága számára haszonnal jár a kormányra lépés. „Konkrét példaként említhetem a megyei oktatási rendszer finanszírozási kérdései kapcsán tapasztalható problémák, magyarán a forráshiány minél megnyugtatóbb rendezését” – mutatott rá az elöljáró.

Maros megyében az oktatás van középpontban

Brassai Zsombor Maros megyei RMDSZ-elnök szerint rendkívül fontos lenne, ha a közintézményekben a magyarság képviselete a térség etnikai arányainak megfelelően alakulna. A politikus ugyanakkor lényegesnek tartja, hogy egy olyan koalíciós együttgondolkodás alakuljon ki a Szociáldemokrata Párt (PSD) megyei képviselőivel, amely kimozdíthatja a holtpontról a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Főgimnázium újjáalakításának és a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) magyar tagozata önállósulásának ügyét.

Vezetőket akar a szatmári magyarság

Alprefektusi tisztségben és néhány intézményvezetői posztban reménykedik a szatmári RMDSZ a szövetség kormányra lépését követően, legfőképpen pedig a kátyúba jutott beruházások holtpontról való kimozdításának lehetőségét látják a hatalomra jutásban – mondta el a Krónikának Pataki Csaba megyei elnök.

 

Hirdetés