Jó boroknak szép hazája

Egy sváb és egy magyar bortermelő képviseli Romániát Közép-Európa egyik legrangosabb boreseményén. A szatmári Krasznabéltek és az aradi Ménes is felkerülhet Európa bortérképére.
Hirdetés

Közép-Európa legkiválóbb borainak seregszemléjeként számon tartott VinCE borkiállítást negyedik alkalommal szervezik meg Budapesten a hétvégén. 160 kiállító mintegy ezerféle borát kóstolhatják meg mindazok, akik jegyet váltanak a rendezvényre. Csak olyan pincészetek állíthatnak ki, amelyek a VinCE Magazin valamelyik tesztjén szereztek már négy- vagy ötcsillagos minősítést. Romániából két pincészet került a legjobbak közé: a krasznabélteki Nachbil és a ménesi Wine Princess pincészet. 

A Szatmár megyei Nachbil  pincészetet a sváb Johann és Edgar Brutler – apa és fia –működteti. Fontos szerepet tölt be hitvallásukban a természetesség, a gyümölcs eredetiségének a megőrzése. Jó minőségű boraikat egyszerű technológiával állítják elő. 
 
Az aradi Balla Géza neve sokak számára ismerősen cseng. Bár a hajdani híres történelmi borvidék elsősorban vörösborairól volt híres az idők folyamán, a Wine Princess pincészet fehérborokat is készít. Sajátosságuk a huszáros savgerinccel rendelkező Mustos Fehér. 
 

Hirdetés