Felgyorsulnak a vonatok Erdélyben

Tíz éve folyamatosan lassulnak, pár éve elérték a monarchia vasútjának sebességét. De berobog a felújítás. Már csak a fagytól és a kánikulától kell megvédeni a síneket.
Hirdetés

Befut némi pénz Bukarestből a Román Vasút kolozsvári regionális igazgatóságához. 142 millió lejt kap európai pénzalapokból 17 vasúti híd és alagút felújítására, a szerződést ma kötötte meg a szállításügyi minisztériummal.

A munkálatok eredményeként nő a vasúti közlekedés biztonsága és az utasok komfortérzete, mert gyorsabban mennek majd a vonatok, ígérte a finanszírozást aláíró Ramona Mănescu tárcavezető. Akin ezt az ígéretet nem lehet majd számonkérni, mert ma lemondott tisztségéről, ugyanis pártja kilépett a kormánykoalícióból.
 
A mai kormányülésen már ideiglenes tárcavezetők foglalták el a liberális miniszterek helyét.
 
Mănescu viszont ma még tartott egy búcsúsajtótájékoztatót, ahol elmondta, rengeteg fenyegetést kapott, és többször próbálták megfélemlíteni olyan csoportok, amelyeket zavart az ő tevékenysége. Neveket nem említett, de hat hónapos tárcavezetői intézkedései között sorolta a Taromnál és a CFR több vállalatánál elrendelt vizsgálatokat és leváltásokat.

Hirdetés